Kosten van tanden bleken

Het laten bleken van uw tanden is een grote stap. Dit heeft waarschijnlijk voornamelijk te maken met de kosten. Het is algemeen bekend dat gebleekte tanden erg mooi kunnen zijn. Toch wordt het vaak gezien als iets wat alleen de beroemde mensen kunnen betalen. Is dit echt zo? Hebt u enig idee wat de kosten zijn als u uw tanden laat bleken? Komen er nog extra kosten bij? En hoe zit het met de verzekering? Bent u verzekerd om uw tanden te laten bleken? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die bepalend zijn voor uw beslissing om uw tanden te bleken.

Het begin van de prijs

Als u uw tanden laat bleken, dan krijgt u sowieso te maken met een startbedrag. Dit is de basis van de prijs. Lager kunt u het doorgaans niet krijgen. Een startbedrag heeft u vrijwel altijd, dus het is logisch dat dit ook bij het bleken van tanden is. Er zijn echter toch veel verschillen in de kosten en prijzen. Het is bijvoorbeeld van groot belang waar u uw tanden laat bleken. Iedere praktijk hanteert andere prijzen. Dit moet u dan ook goed met elkaar vergelijken, zodat u de goedkoopste plek kunt vinden. Maar wat zijn de werkelijke kosten van het laten bleken van uw tanden?

geen-tandvlekken.jpg

Werkelijke kosten van bleken

Zoals al is vermeld, verschillen de prijzen van het laten bleken van uw tanden enorm. De minimale prijs voor het bleken van tanden begint ongeveer bij € 149,- euro exclusief BTW. Dit kan ongeveer oplopen tot € 300,- euro exclusief BTW. Deze behandelingen kunnen gewoon bij een kliniek plaatsvinden of natuurlijk bij een andere praktijk van uw tandarts. Er zijn steeds meer locaties waar u terecht kunt om uw tanden te laten bleken. Dit betekent dat u meer mogelijkheden hebt. Naast het laten bleken van uw tanden is het witter maken van uw tanden ook mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld met een vorm van laseren gebeuren. Dit kunt u vergelijken met laseren van de ogen. Ook dit ziet u in steeds meer praktijken terugkomen.

Werkelijke kosten van laseren

Het laten laseren van uw tanden is bijna altijd een duurdere aangelegenheid. Hier wordt preciezer te werk gegaan dan bij het bleken van de tanden, omdat het ook om een andere methode én behandeling gaat natuurlijk. De prijzen bij het laten laseren van uw tanden beginnen vanaf € 295,- euro exclusief BTW en lopen op tot ongeveer € 800,- euro exclusief BTW. Net zoals bij de kosten van het bleken zijn de prijzen verschillend, omdat het de vraag natuurlijk is bij wie u het laat doen. Zoek dus goed uit bij wie u terecht kunt en wat de kwaliteit van de behandeling is.

tanden-bleken-4.jpg

Onderzoek voor de kosten

Wij hebben nog een belangrijke tip voor u, die erg belangrijk is. De markt van het laten bleken van uw tanden is erg groot. De markt lijkt zelfs met de minuut te groeien. Jaarlijks komen er talloze praktijken bij. Daarom zijn er ook zulke groten verschillen tussen de prijs en de kwaliteit. U kunt ervoor kiezen om te zoeken naar de goedkoopste praktijk. Waarschijnlijk hebt u dan een prachtige deal. Pas alleen wel goed op. Goedkoop betekent niet altijd dat de kwaliteit ook goed is. Juist omdat er ook risico’s zitten aan het laten bleken of het wit maken van uw tanden, is het verstandig zorgvuldig te werk te gaan.

Immers kunnen de wortels, het glazuur en de tandkleur worden aangetast met een verkeerde behandeling. Neem daarom geen overhaaste beslissingen maar zorg dat u goed onderzoek doet. Vergelijk de prijs en kwaliteit met elkaar. Een goede praktijkruimte heeft er geen problemen mee als u eerst een gesprek wilt. Raadpleeg internet ook altijd. De slechte praktijken zullen ongetwijfeld ergens op het net beschreven staan. Lees deze ervaringen goed. Het is zonde als u overhaast een praktijk kiest en achteraf spijt heeft van uw beslissing. Probeer dit dan ook altijd te voorkomen. Kies een praktijk waar u een goed gevoel bij krijgt en waar u volledig achter staat.