Hoe wit kunnen uw tanden worden?


Het is al een paar keer gezegd: u hebt de mogelijkheid om uw tanden te laten bleken of om uw tanden wit te maken. Kiest u ervoor om uw tanden wit te laten maken? Dan is het natuurlijk de vraag hoe wit uw tanden eigenlijk kunnen worden. In sommige gevallen kan het namelijk zo zijn dat uw gebit veel minder mooi is met heel witte tanden. Dit heeft te maken met uw type huid. Welke kleur wit het mooist bij u is, is dus per persoon verschillend en is afhankelijk van uw huidtype. Ga dus niet direct voor spierwitte tanden. Dit kan alleen maar lelijker worden en dan bent u nog verder van huis.

Haalbaar resultaat

Het spreekt voor zich dat tanden niet witter kunnen worden dan de originele tandkleur bij de geboorte. Dit is ook zo. Echter kan dit vaak niet in één behandeling gehaald worden en vaak ligt het ook nog aan de soort behandeling. In reclames krijgt u vaak te zien dat uw tanden tot wel veertien tinten lichter kunnen worden na een behandeling. Dit is praktisch onhaalbaar met één behandeling volgens Whiteshine. De gemiddelde verbetering ligt volgens hen tussen de vijf en tien tinten. Trap dus niet meteen in alle reclames die u op tv ziet.

Whiteshine geeft een resultaatgarantie van minstens vier tinten lichter na één behandeling en dit is al een forse verbetering. Veel mensen zullen na een behandeling dan ook al duidelijk een groot verschil zien. Uiteraard zijn er ook doe het zelf setjes. Dit zijn dus de bekende zelfbleekmiddelen. Het resultaat hiervan is alleen erg slecht te noemen. Er is dan nog niet eens gesproken over de gezondheid van de tand. De prijs van de zelfbleekmiddelen is wel een stuk gunstiger dan bij een professioneel bedrijf. Laat het geld alleen dus niet meespelen, maar wees kritisch in uw keuze.

tanden-bleken-5.jpg

Hoe lang blijven uw tanden wit?

Uw tanden wit maken kost nog aardig wat geld. Toch hebt u dit er wel voor over. Ondanks dat, is het natuurlijk wel logisch dat u wilt weten hoe lang uw tanden wit blijven. Kunt u rekenen op twee jaar of misschien maar twee maanden? Helaas is hier nooit een duidelijk antwoord op te geven. Het verschilt namelijk van persoon tot persoon. Iedereen heeft een ander gebit en een andere structuur. Hierdoor zal het bij de ene persoon langer wit blijven dan bij de ander.

Dat iedereen anders in elkaar zit is niet de enige reden dat het per persoon verschilt. Hoe lang uw tanden wit zullen blijven is namelijk ook sterk afhankelijk van uw eetpatroon. Eet u gezond of lust u ook wel een ongezonde snack? Drinkt u graag cola of mineraalwater? Ook maakt het een groot verschil of u rookt of niet. Zelfs als u veel in de omgeving bent van rokers, kan het zo zijn dat uw tanden minder lang wit blijven. Om toch een indicatie te geven: meestal blijven uw tanden één tot drie jaar witter dan voorheen.

Deze periode kunt u zelfs verlengen. Zorg voor een goede mondhygiëne en wen uzelf een gezonde levensstijl aan. Laat ook ieder half jaar uw tanden goed reinigen door een professioneel iemand. Hiermee voorkomt u aanslag, ook wel tandplak. Dit voorkomt weer verdere verkleuring op uw tanden. Uw tanden kunnen dan langer een mooie, witte kleur krijgen. Zo kunt u veel langer van de kleur genieten en hoeft u minder snel uw tanden opnieuw te laten doen.

Kleur van de tanden

Velen zeggen dat donkere mensen zulke mooie, spierwitte tanden hebben. Zij zijn vaak jaloers op de tanden en willen ook graag een mooi gebit. Het is een onderwerp waar vaak over wordt gesproken wanneer men het over witte tanden heeft. Klopt het echter wel dat de tanden zo mooi wit zijn van mensen met een tint? Het kan ook gezichtsbedrog zijn. Immers lijken de tanden veel witter door de donkere huid. Dit is een heel belangrijk punt. Vraag uzelf het volgende af: welke kleur tanden passen bij mijn huid? U kunt niet zeggen welke tint u uw tanden wilt hebben. De kleur van uw tanden is namelijk genetisch bepaald en hier valt vrij weinig aan te doen.

 

Als uw tanden de kleur hebben bereikt die genetisch is bepaald, dan is dit het maximum haalbare resultaat. Bij een neger zijn gele tanden doorgaans geen probleem. Ze lijken immers toch wit. Dit komt voornamelijk omdat het contrasteert. Als u echter een witte huid hebt, dan kunnen de gele tanden veel meer opvallen. Hier voelen veel mensen zich onzeker over.

 

In veel gevallen kan de gele kleur namelijk erg opvallen en niet iedereen vindt dit er even smakelijk uitzien. Ook moet u er rekening mee houden dat vullingen en kronen vrijwel niet mee bleken. Hierdoor kan het verschil tussen uw echte tanden en de vulling behoorlijk groot worden. De vullingen hebben dan nog steeds een wat gele kleur, terwijl uw echte tanden er wel mooi uitzien. In dat geval kunt u uw tandarts vragen voor een behandeling. Hij kan ervoor zorgen dat de vulling en kroon bij uw nieuwe tandkleur past. Deze kleur wordt goed afgestemd en uiteraard met u besproken.